Jeg nægter at lægge krop til jeres fremmedfjendskhed

hvid-kvindekrop

 

 

 

Hver eneste gang nogen siger at ”de fremmede mænd voldtager” og at vi skal lukke dem ude for at beskytte ”vores kvinder”, så er det en del af et ældgammelt og genkendeligt tankesæt, hvor nationen er en hvid kvindekrop som skal beskyttes mod fremmede mænds indtrængen. Derfor et opråb fra en hvid, blond kvinde: Jeg vil ikke være et led i den retorik.

 

Senest så vi det med Danskernes Parti og den såkaldte ”asylspray” der efter sigende skulle beskytte kvinder mod at blive voldtaget af asylansøgere. Heldigvis er langt de fleste stadig enige i at dét initiativ var fuldstændig vanvittigt. Men vi så det også efter Köln, hvor udtrykket ”at beskytte vores kvinder” gik igen hos både politikere og journalister. Ekstremen så vi på forsiden af det polske blad wSieci hvor en hvid Mrs. Europa iført EU-flaget, fra alle sider bliver revet i af brune mandearme. Og i princippet ser vi der hver eneste højrefløjen som argument for at holde flygtninge og asylansøgere ude af landet, påstår at enten muslimske mænd, fremmede mænd eller flygtninge ”voldtager”.

 

At ”den danske sang er en ung, blond pige” er åbenbart en idé der er godt og grundigt forankret i vores hoveder. Og når den hvide kvindes krop er lig med nationen, så har den hvide mand tilsyneladende både ret og pligt til at ”beskytte” denne krop. Imens har vi alle glemt det afgørende faktum at de eneste der egentlig har ret til at bestemme over hvide kvinders kroppe, er hvide kvinder selv.

 

At kvinder er lig med nationer er slemt nok i sig selv. Det førte for eksempel i årene efter 2. verdenskrig til opfindelsen af begreber som ”tyskerpiger” og ”feltmadrasser” og til en stigmatisering af disse kvinder på en måde der var fuldstændig moralsk forkastelig. Men at tankegangen nu også bliver argument for både umenneskelig flygtningepolitik og angreb på danske muslimer, er simpelthen ikke til at holde ud.

 

Jeg er både hvid, blond og kvinde, og jeg vil gerne have lov til at tale for mig selv. Og JA, jeg er bange for voldtægt. Men NEJ, jeg er ikke mere bange for brune mænd end for hvide. Så her er mit opråb: Hold mig ude af det racistiske regnestykke. Jeg nægter at lægge krop til jeres fremmedfjendskhed.

 

 

Comments

comments